Feeds:
Записи
Коментарі

Archive for 04.09.2018

Слон – найбільша наземна тварина. Важить 5-10 тисяч кілограмів, а хобот – до 135 кілограмів! Він не хижак, а вегетаріанець, але вважається найнебезпечнішим звіром у місцях свого проживання. Вони мешкають в Африці й Азії. Африканські слони істотно відрізняються від азіатських родичів.
Африканські слони крупніші за азіатських, вага самця досягає 7 тонн, довжина 7,5 метрів, а зріст 3,5 метра. На їхньому тілі менше вовни. Бивні є як у самців, так і у самок. У азіатських слонів бивні мають тільки самці. Вага самця 5,4 тонни, зріст 3,5 метра. Тривалість життя слонів становить 60-70 років, у неволі до 80 років. Усі слони занесені до Червоної книги.
У найбільшої тварини дуже незвичайний ніс-хобот. Насправді хобот – це зрощений ніс і губа. Слон може набрати в хобот 10 літрів води для пиття або купання. Так само слони набирають хоботом пил і роблять собі пиловий душ. Коли слон лежить у воді, він виставляє хобот вгору, щоб дихати. Вони чудово плавають і можуть пересуватися по дну водойми. Слони користуються гнучким хоботом, щоб брати і переносити різні предмети, обривати листя.
У слонів поганий зір, вони бачать на відстані до 20 метрів, зате добре чують і тонко вловлюють запахи. У кожного слона малюнок на поверхні вух відрізняється від інших.
Більше дізнайся:
Ілюстрована енциклопедія тварин / уклад. О.Шаповалова; худож. М.Коршунова та ін. – Х. : Торнадо: Пегас, 2002. – 111 с. : іл.
Я пізнаю світ : Дит. енцикл. : Тварини / авт.-упоряд. П.Ляхов; худож. О.Кардашук, О.Дєдова. – К. : Школа, 2002. – 510 с. : іл.
Тріус, Е. Лікарі у світі тварин / Е.Тріус ; худож. Х. А. Бласко ; з ісп. пер. О. Забара ; наук. ред. О. Ільченко. – Харків : Читаріум, 2017. – [32] c. : іл.
Слон // Крилаті. – 2017. – №3. – С.12-13.

 

Advertisements

Read Full Post »