Feeds:
Публікації
Коментарі

Archive for 21.04.2020

Казьміна С. Нестрашна енциклопедія безпеки для дорослих та дітей : як навчити дитину правильної поведінки без залякувань і погроз / С. Казьміна , В. Баланова ; [проект “4Mamas”] ; іл. Т. Ю. Сорудейкіна. – Харків : Основа, 2019. – 93, [1] c. : іл.
Безпека життя дітей турбує кожного. Як зробити так, щоб малюки скрізь і завжди почувалися повністю захищеними від будь-яких неприємностей? Ця книга – своєрідна пігулка для батьків від переживань за безпеку дітей. З книги ви дізнаєтеся про те, як захистити свою дитину від викрадача в реальному житті, від педофіла – у віртуальному; як зрозуміти, що дитина готова до самостійних прогулянок і походів до школи, як навчити її розпізнавати небезпеку й уникати її; як забезпечити безпеку дітей удома, в парку, на вулиці.
Книга адресована як допитливим дітям, так і дорослим – дбайливим батькам, бабусям і дідусям.

 

Read Full Post »

Великдень – найбільше християнське свято. Цього дня Ісус Христос воскрес із мертвих. Воскресіння Христове – це символ перемоги життя над смертю, торжество свободи і любові. Це свято іще називають Пасхою – від назви старозавітного свята Пейсах, яке відзначали іудеї в пам’ять про звільнення з єгипетського полону. Великдень відзначають у перший повний місяць після весняного рівнодення, тому дата його міняється рік від року. Свято завжди припадає на неділю. Наші предки цього дня святкували перемогу Весни над Зимою, перемогу Життя над Смертю. За переказами, щастя ходить поміж людьми у ніч перед Великоднем, і тому зустріти його може лише той, хто не спить.


Христос воскрес – радійте, діти,
Біжіть у поле, у садок.
Збирайте зіллячко і квіти,
Кладіть на божий хрест вінок!
Нехай бринять і пахнуть квіти,
Нехай почує Божий рай,
Як на землі радіють діти
І звеселяють рідний край.
На вас погляне Божа Мати,
Радіючи з святих небес…
Збирайтесь, діти, ну ж співати:
Христос воскрес! Христос воскрес!


В хаті на осонні
Сяду на ослоні.
Сяду я скраєчку
Розпишу яєчко.
Нумо, пензлю, потанцюй,
Гарно писанку малюй.
Буде небо і земля.
І ставочок, і поля.
Сильний і міцний дубок,
А на ньому – яструбок.
Буде в мене писанка –
Про Вкраїну пісенька.


Великодній понеділок молодь відзначає особливо. Він називається Поливаний (Обливаний або Волочильний) понеділок, а також Уливанка. У цей день хлопці обливають водою дівчат на майбутнє сімейне щастя і очищення. Дівчата на подяку обдаровують обливальників крашанками та писанками – також на щастя.
Більше дізнайся:
Капранов В. Веселих свят! : український рік / Брати Капранови, Д. В. Капранов ; [упоряд.] Я. Музиченко, Я. Левчук ; худож. О. Костенко, О. Льовіна, О. Кузнєцова [та ін.]. – Київ : Зелений Пес, 2014. – 103 с. : іл.
У нас сьогодні свято / уклад. І. А. Біляєва ; худож. П. В. Мірончик, Н. О. Ель Маулюд. – Х. : Белкар-книга, 2008. – 64 с. : іл.
Артюх Л. Звичаї українців у народному календарі / Л. Ф. Артюх. – К. : Балтія-Друк, 2012. – 223 с.

 

Read Full Post »