Feeds:
Записи
Коментарі

Archive for the ‘віртуальний зоосвіт’ Category

                        Привіт, друже!

Спрингбок – представник травоїдних антилоп. Мешкає у південній Африці. Висота – до 1 м, вага – до 45 кг. Самці і самки виглядають однаково. Із середини спини до хвоста у спрингбока проходить щільна складка шкіри; коли антилопа скаче, складка розкривається, показуючи біле хутро. За це спрингбока називають сумчастою антилопою. Бігають галопом – до 90 км/год, стрибають заввишки до 3,5 м, а завдовжки – на 4 м. Можуть кілька місяців обходитися без води.
Більше дізнайся:
Мірошниченко С. Ілюстрований атлас живої природи : понад 600 фото / С. Мірошниченко ; пер. з рос. Ю. В. Жиронкіної ; іл. Д. С. Турбаніст ; дизайн обкл. А. Н. Недял. — Київ : Кристал бук, 2018. — 159 c. : іл. – (Бібліотека школяра).

 

Advertisements

Read Full Post »

                      Привіт, друже!

Трубкозуб – найкращий «землекоп» на планеті. Мешкає в Африці. Довжина – до 1,5 м. висота в холці – до 65 см, вага – до 70 кг. Схожий і на свиню (ніс п’ятачком), і на зайця (довгі вуха), і на кенгуру (хвіст). Названий трубкозубом через незвичайні корінні зуби, у яких майже немає емалі і коренів. Ріст зубів ніколи не припиняється. Живиться тварина мурахами і термітами.
Більше дізнайся:
Мірошниченко С. Ілюстрований атлас живої природи : понад 600 фото / С. Мірошниченко ; пер. з рос. Ю. В. Жиронкіної ; іл. Д. С. Турбаніст ; дизайн обкл. А. Н. Недял. — Київ : Кристал бук, 2018. — 159 c. : іл. – (Бібліотека школяра)

Read Full Post »

                             А чи знаєте ви, що…

Бурий ведмідь є одним із найбільших і найнебезпечніших наземних хижаків. Він мешкає в тайзі, але зустрічається і в хвойних, і в листяних лісах, а також у деяких гірських районах. Ведмідь в основному веде сутінковий спосіб життя, виходить на полювання ввечері, а вдень відпочиває в глухих лісових хащах. Однією з характерних особливостей ведмедя є те, 

(більше…)

Read Full Post »

Страус – найвищий птах у світі. Його зріст досягає майже 3 метрів, а маса – близько 150 кілограмів. Страус хоч і вважається птахом, але літати не може. Зате він настільки швидко бігає, що в змозі розвинути швидкість до 50 кілометрів на годину ( а іноді й більше), тобто, в бігу не поступається коневі. При цьому довжина кроку страуса становить 3,5 – 4 метри. Але найбільше вражає, 

(більше…)

Read Full Post »

Зовнішній вигляд цієї тварини виправдовує свою назву – у неї дійсно на носі є ріг. Хоча насправді їх частіше за все два: передній – великий, і задній – маленький.
Носоріг не відрізняється хорошим зростом, зате у нього прекрасні слух і нюх.
Ріг є для цієї тварини головною грізною зброєю.
У носорога масивне тіло і короткі 

(більше…)

Read Full Post »

           А чи знаєте Ви?
Геренук (жирафова газель) – тварина родини справжніх антилоп. Мешкає в Африці. Довжина тіла – близько 1 м, вага – від 30 до 50 кг. Забарвлення червонувато-коричневе, з боків світліше; нижня частина відділяється. У тварини довгі шия і ноги, шорсткий язик і не чутливі губи – щоб обхоплювати колючі гілки. У самців – короткі товсті роги свєрідної форми. Ця тварина майже не п’є. Харчується листям, що росте на великій висоті. Щоб туди дотягнутися, геренук стає на задні ноги. Головні вороги – леви, гієни, гепарди та леопарди.
Більше дізнайся:
Мірошниченко С. А. Ілюстрований атлас живої природи : понад 600 фото / С. А. Мірошниченко ; пер. з рос. Ю. В. Жиронкіної ; іл. Д. С. Турбаніст ; дизайн обкл. А. Н. Недял. – Київ : Кристал бук, 2018. – 159 c. : іл.

 

Read Full Post »

Слон – найбільша наземна тварина. Важить 5-10 тисяч кілограмів, а хобот – до 135 кілограмів! Він не хижак, а вегетаріанець, але вважається найнебезпечнішим звіром у місцях свого проживання. Вони мешкають в Африці й Азії. Африканські слони істотно відрізняються від азіатських родичів.
Африканські слони крупніші за азіатських, вага самця досягає 7 тонн, довжина 7,5 метрів, а зріст 3,5 метра. На їхньому тілі менше вовни. Бивні є як у самців, так і у самок. У азіатських слонів бивні мають тільки самці. Вага самця 5,4 тонни, зріст 3,5 метра. Тривалість життя слонів становить 60-70 років, у неволі до 80 років. Усі слони занесені до Червоної книги.
У найбільшої тварини дуже незвичайний ніс-хобот. Насправді хобот – це зрощений ніс і губа. Слон може набрати в хобот 10 літрів води для пиття або купання. Так само слони набирають хоботом пил і роблять собі пиловий душ. Коли слон лежить у воді, він виставляє хобот вгору, щоб дихати. Вони чудово плавають і можуть пересуватися по дну водойми. Слони користуються гнучким хоботом, щоб брати і переносити різні предмети, обривати листя.
У слонів поганий зір, вони бачать на відстані до 20 метрів, зате добре чують і тонко вловлюють запахи. У кожного слона малюнок на поверхні вух відрізняється від інших.
Більше дізнайся:
Ілюстрована енциклопедія тварин / уклад. О.Шаповалова; худож. М.Коршунова та ін. – Х. : Торнадо: Пегас, 2002. – 111 с. : іл.
Я пізнаю світ : Дит. енцикл. : Тварини / авт.-упоряд. П.Ляхов; худож. О.Кардашук, О.Дєдова. – К. : Школа, 2002. – 510 с. : іл.
Тріус, Е. Лікарі у світі тварин / Е.Тріус ; худож. Х. А. Бласко ; з ісп. пер. О. Забара ; наук. ред. О. Ільченко. – Харків : Читаріум, 2017. – [32] c. : іл.
Слон // Крилаті. – 2017. – №3. – С.12-13.

 

Read Full Post »

Older Posts »